IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Në datat 21 dhe 22 nëntor u zhvillua në Bruksel konferenca dyditore “Përmirësimet e administratës publike nëpërmjet bashkëpunimeve rajonale”. Konferenca e organizuar nga Shkolla Rajonale për Administratën Publike (ReSPA) mblodhi së bashku përfaqësues të lartë të administratave publike të vendeve të Ballkanit Perëndimor. 

Drejtori i Departamentit të Administratës Publike, znj. Albana Koçiu, prezantoi në këtë konferencë programin e mbështetur nga ReSPA, “Përmirësimi i Kulturës Organizative në Administratën Publike” si dhe vijimin e tij “Administrata që Duam”. 

Gjatë prezantimit të programit “Përmirësimi i Kulturës Organizative në Administratën Publike”, znj. Koçiu tha se ky program ishte një fillim i mirë për garantimin e qasjes së re të organizimit strukturor si dhe një ndihmë e shtuar në arritjen e performancës së tyre maksimale. Duke vijuar me shpjegimin e programit “Administrata që Duam”, ajo nënvizoi se synimi kryesor i tij është energjizimi i nëpunësve dhe krijimi i ekipeve me punonjës të motivuar e të angazhuar në punë. 

Në kuadër të bashkëpunimit, ReSPA do të vijojë të jetë një partner i rëndësishëm në iniciativa të ndryshme që kanë të bëjnë me reformën në administratën publike në Shqipëri me qëllim përballjen e sfidave të integrimit evropian.