IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Në datën 10 prill 2019 u zhvillua takimi i 8-të i Grupit të Posaçëm për Reformën në Administratën Publike BE – Shqipëri. Në këtë takim të rëndësishëm të nivelit të lartë, drejtuar nga zëvendëskryeministri z. Erion Braçe dhe zëvendësdrejtori i njësisë për Shqipërinë dhe Bosnje Hercegovinën, pranë Komisionit Europian, z. Georg Ziegler, morën pjesë ambasadori i Delegacionit të BE-së në Shqipëri, z. Luigi Soreca, ministrat përgjegjës për fushat raportuese, përfaqësues të organizatave ndërkombëtare në vend, të institucioneve dhe agjencive të përfshira në këtë proces, përfaqësues nga shoqëria civile etj.

Ministrat e pranishëm si dhe titullarët e institucioneve folën mbi progresin e reformës në administratën publike, masat e marra nga institucionet shqiptare për përmbushjen e rekomandimeve të lëna nga Grupi i Posacëm, si dhe sfidat e ardhshme. 

Qeveria shqiptare vijon të ketë prioritet kyç thellimin e reformës në administratën publike dhe vëmendje të veçantë në përmirësimin e cilësisë së shërbimeve publike ndaj qytetarëve.

Grupi i Posaçëm për Reformën e Administratës Publike BE – Shqipëri, shërben si platforma kryesore për të çuar përpara punën në kuadër të Reformës në Administratën Publike, dhe ka për synim përfshirjen e kësaj reforme në procesin e zgjerimit.