IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Transformimi digjital i administratës publike është thelbësor për zhvillimin e mundësive të reja inovative në thjeshtimin e procedurave transparente dhe efektive. Qytetarët kanë të drejtë të kërkojnë lehtësi, shpejtësi dhe transparencë në përfitimin e shërbimeve publike dhe nga ana tjetër institucionet shtetërore kanë për detyrë të ofrojnë shërbime moderne dhe gjithëpërfshirëse, falë teknologjive inovative. 

Çështje të tilla rreth inovacionit, u diskutuan në datat 12 - 13 nëntor në konferencën rajonale me temë: “Transformimi digjital, rikrijimi i një administrate publike koherente me epokën digjitale”.

Përfaqësues të Departamentit të Administratës Publike së bashku me ministrat e vendeve të rajonit, përgjegjës për administratën publike, profesionistë të inovacionit etj, morën pjesë në konferencën e organizuar nga ReSPA (Shkolla Rajonale e Administratës Publike) mbajtur në Shkup të Maqedonisë së Veriut.